Verificarea datelor personale pentru a efectua o tranzatie la un exchange nemultumeste clientii care folosesc criptomonede

1168

Verificarea datelor personale pentru a efectua o tranzatie la un exchange nu este tocmai potrivita

Sa revenim, inainte ca criptocurrency sa merite ceva, o adresa de e-mail si o parola au fost tot ce aveati nevoie pentru a va conecta la un schimb si sa efectuati o tranzactie. Apoi a venit 2FA, utilizand verificarea prin e-mail sau Google Authenticator. Apoi a venit a treia generatie de metode sigure de conectare, si atunci lucrurile au inceput sa devina ciudate.

In timp ce atacatorii au devenit mai ingeniosi, tot așa au facut schimburile de criptocurente pentru a ii tine departe de atacuri cu succes. Acestea sunt concepute pentru a indeplini o serie de obiective, inclusiv pentru descurajarea spam-urilor si a boturilor, precum si pentru a efectua o diligenta sporita din motive legale.

De exemplu, Bittrex va va obliga sa va conectati de doua ori dupa ce ati facut clic pe un link din e-mail, declarand ca nu va recunoaște adresa IP – chiar si atunci cand va conectati de la locatia obisnuita pe dispozitivul obisnuit. Efectele loggerii in schimburi majore au fost asimilate in cultura criptocurrency, iar in timp ce utilizatorii pot bazai, ei accepta ca aceste masuri sunt in folosul lor. Ultimul truc de verificare al lui Gate.io, totuși, a facut comerciantii sa vorbească:

DOVEDESTE CA ESTI REAL

Completarea KYC pentru Gate.io intr-un loc public nu mai este viabila, dar poate ca face parte din plan: sa-i starnesti pe utilizatori sa-si imbunatateasca opsec-ul prin conectarea la domiciliu. Ca parte a procesului de verificare, utilizatorii sunt obligati sa recreeze patru din cele noua gesturi posibile inainte de a face o camera webcam. Din punct de vedere al securitatii, este cu siguranta eficient: robotii trebuie sa stapaneasca gesturile umane in timp ce trag semnele de banda. In nici o alta industrie, publicul nu ar suporta astfel de masuri de securitate bizare. Cu toate acestea, criptocurrency este diferit. Procesarea unor proceduri neortodoxe este pretul care trebuie platit pentru tranzactionare pe o bursa. Comerciantii se pot plange, dar daca doresc sa isi retraga fondurile, nu au altă optiune decat sa se conformeze.