Trei hackeri din China au furat cryptocurente in valoare de peste 87 milioane de dolari

Furt Criptomonede Bitcoin
Trei suspecti au fost retinuti de politia chineza în legatura cu un presupus furt de criptocuritate. Presupusii hackeri au furat bitcoin si alte active digitale în valoare de 87 milioane USD. Autoritatile spun ca acesta este cel mai mare heist de acest tip din Republica Populara pana acum.
Monede de 600 de milioane de yuani furate de hacker
Politia din China a arestat trei barbati suspectati de furtul a aproximativ 600 milioane de yuani (peste 87 milioane USD) în valoare de criptocurrency prin hacking. Criminalii prezumati au vizat computerele personale si corporative, a informat presa locala. Cazul a fost descris de catre oficialii de aplicare a legii în Xian, capitala provinciei Shaanxi din nord, ca fiind “cea mai mare investigatie penala criptocurrency” din tara pana în prezent. Un ofiter citat de Postul de Sud din China, a comentat: Biroul nostru nu s-a mai ocupat de astfel de cazuri. Acesta este primul legat de moneda virtuala din Shaanxi.
Ancheta a fost initiata în luna martie, anul acesta, cand una dintre victime, un rezident al Xian, a anuntat politiei locale ca computerul sau a fost hackuit. El s-a plans ca atacatorii necunoscuti i-au alocat 100 de milioane de yuani (aproape 15 milioane de dolari) în bitcoin (BTC) si ethereum (ETH).
Suspectii au lucrat pentru companiile de Internet de top
Potrivit anchetatorilor, barbatii au fost angajati de companiile de internet de top si aveau un background tehnic extensiv. Nu s-au dezvaluit însa detalii despre firme. Dupa ce au detinut fondurile virtuale, au vandut monedele prin împartirea banilor digitali în cantitati mici si efectuarea mai multor tranzactii pentru a-si acoperi urmele.
Politia a analizat o cantitate mare de date colectate cu ajutorul expertilor din sectorul IT înainte de a identifica primul suspect, un rezident al provinciei Hunan central numit Zhou. Doua luni mai tarziu au reusit sa gaseasca ceilalti doi presupusi complice – Cui, un barbat din Beijing si Zhang din provincia Jilin.
Popularitatea criptocurrentelor din Republica Populara a dus la o crestere semnificativa atat a crimelor, cat si a litigiilor legate de activele digitale. Potrivit unui raport recent, instantele chineze sunt coplesite de un numar tot mai mare de astfel de cazuri. Cu reglementari neclare si o interdictie ambigua privind comertul cu ICO si tranzactiile cu criptocurente, judecatorii chinezi considera dificil sa rezolve multe dintre ele.