Taxele de bază Bitcoin au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii ani

3766

Taxele de bază Bitcoin au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii ani


  Comisioanele din rețeaua de bază bitcoin au ajuns la cel mai scazut nivel in ultimii sapte ani, costul mediu al trimiterii fiind in prezent a BTC de 0,11 USD. Desi exista cateva motive pentru care comisioanele BTC sunt scazute, unul dintre acestea este evident: tot mai putini oameni folosesc reteaua bitcoin. Numarul tranzactiilor zilnice a scazut drastic fata de anul trecut si a scazut si mai mult in ultima luna.


Taxe reduse, utilizare redusa

Nu este un secret faptul ca numarul de tranzactii pe baza de bitcoin, impreuna cu cele ale altor criptomonede, a scazut semnificativ de la sfarsitul anului 2017. Acest lucru reflecta scaderea evaluarii activelor bitcoin si a celor mai multe active digitale în acest interval de timp. La 14 decembrie, aproape o jumatate de milion de tranzactii BTC au fost inregistrate intr-o singura zi. Pana in februarie, aceasta cifra a fost mai mica de 200.000 pe zi. Pe 24 aprilie, numarul a atins un maxim de 254.000, dar a scazut de atunci, ajungand la un nivel de de 158.000 pe 26 mai, potrivit Bitinfocharts.com.

La inceputul lunii aprilie, comisionul intermediar de tranzactionare BTC a scazut la mai putin de 10 satoshis /byte inainte de a se ridica la aproape 40 de sate pana la sfarsitul lunii. Incepand de pe 26 mai, comisionul mediu a revenit sub 10 sats/byte înca o data. Platile medii sunt considerate ca fiind o masura mai utila decat aratarea taxelor medii, asa cum explica Coinmetrics.io: “Cifrele mediane sunt, in general, mult mai informative pentru date cum ar fi taxele sau valoarea tranzactiei, deoarece datele sunt, in mod normal, extrem de (pozitiv) deplasate”.

tranzactie bitcoin

BCH este inca de 3 ori mai ieftina decat BTC pentru operatiunile de trimitere

La 24 mai, numarul tranzactiilor BTC care utilizeaza Segwit a atins un maxim de 38%. Acest lucru va contribui la reducerea comisioanelor medii, desi multi cred ca rolul lui Segwit in acest sens a fost supraestimat, cu o evaluare care indica rolul pe care lotul de tranzactii l-a jucat în reducerea taxelor.


In reteaua de  bitcoin cash curenta, comisioanele au ajuns la scaderea lor  seminificativa de trei luni pe data 2 aprilie, atingand o valoare mediana de 0.0018 $. Ele se ridica acum la 0,0038 USD pe tranzactie, o crestere substantiala a spatiului de o luna, dar de trei ori mai ieftina decat bitcoinul de baza, la 0,133 USD. Atunci cand taxele sunt neobisnuit de scazute, ce mai perspicace posesori de BTC folosesc oportunitatea de a-si consolida rezultatul tranzactiilor necheltuite (UTXOs). Acest lucru se face prin trimiterea “prafului” in portofelul lor la o adresa BTC pe care ei o pot controla.. In acest fel, in cazul in care comisioanele de baza vor creste in mod inevitabil, vor putea economisi banii pe comisioane deoarece fiecare tranzactie va contine mai puține UTXO-uri, facandu-le mai mici si astfel mai ieftine.