Revolutia Crypto incepe sa redefineasca politica globala

1860

Revolutia Crypto incepe sa redefineasca politica globala

Inainte ca toate memo-urile Lambo, ICO-urile umbrite, fara a fi produse, si schemele de imbogatire rapida sa invadeze scena, Bitcoin trebuia sa perturbe sistemul economic actual. Editia actuala a lui Bitcoin pe scurt prezinta modul in care promisiunea incepe sa se materializeze in diferite domenii, inclusiv in viitorul alegerilor si al geopoliticilor.

Parlamentarii iranieni si rusi examineaza in comun ideea utilizarii criptocurrency pentru a ocoli sanctiunile internaționale si americane. Mohammad-Reza Pourebrahimi, care prezideaza Comisia parlamentara iraniana pentru afaceri economice, a ridicat aceasta idee in cadrul unei reuniuni recente de la Moscova cu Dmitri Mezentsev, presedintele Comisiei pentru politica economica a Consiliului Federatiei. El a explicat ca rusii “impartasesc opinia noastra. Am spus ca, daca reusim sa avansam inainte, vom fi primele țari care folosesc valutele digitale in schimbul de bunuri “.

Mass-media de presa detinuta de guvernul iranian arata ca liderul tarii “a inceput sa priveasca in mod special la batai de cap ca un mijloc monetar alternativ care sa fie folosit in comert dupa ce a devenit clar ca societatile europene nu reusesc sa tranzactioneze cu Iranul din cauza temerilor ca s-ar prabusi “Trebuie remarcat faptul ca guvernul iranian incearca sa opreasca cetatenii sa nu aiba acces la pietele globale pe care le cauta, interzicând bancile sa se ocupe de cripto si chiar de magazinele traditionale de schimb valutar. Cu toate acestea, cetatenii iranieni au trimis peste 2,5 miliarde de dolari din tara pentru a cumpara criptocuritate.

Politician american retrage  100.000 USD din comunitatea Crypto

Candidatul la Congres, Brian Forde a sarbatorit, luni, la San Francisco, campania sa de colectare a sumei de 100.000 de dolari in donații de tip criptocurrency. Un fost șef al initiativei monetare digitale a MIT si consilierul tehnologic senior al lui Obama, el este considerat un sustinator vocal al criptocurrencyului. Intre timp, principalul sau adversar democrat, fost avocat al SEC, a atacat Forde pentru munca sa in criptocurrency, referindu-se la donatorii sai intr-un anunț ca “speculati de batai de cap, care se opun sa cedeze traficul de droguri si traficul de fiinte umane”.

Aceasta cursa contestata se transforma intr-un exemplu important al impactului criptocurrency asupra politicii electorale din America. Este, de asemenea, draguț sa vedem ca problema se afla acum in sprijinul bipartizan in SUA. Asa cum am relatat recent, de cealalta parte a tarii si de partea opusa a culoarului, un republican care sustine Trump si un entuziast de bautura se joaca pentru a fi următorul procuror general din New York.

Vitalik Buterin a co-scris un scurt tip de manifestare cu tanarul economist politic Glen Weyl, intitulat “Liberarea prin descentralizare radicala”. In el explica modul in care ecosistemul criptocurrency este potrivit pentru dezvoltarea si testarea unor noi modele de guvernare, votare si mai mult , intr-un mod care poate schimba fundamental modul in care functioneaza atat democratia, cat si capitalismul.

Ei ne reamintesc ca: “Bitcoin si alte criptocuritate au aparut in mod direct ca o reactie la excesele percepute ale sistemului financiar traditional, cu cancelarul The Times 03 / Jan / 2009 pe marginea celei de-a doua salvari a bancilor sculptate indelebil in geneza lui Bitcoin bloc. Acestea fiind spuse, tehnologiile descentralizate din spatele criptocurrentelor au aplicatii potenriale mult dincolo de finantare “.

Produse reale, adoptarea reala

Cu toate stirile recente despre cat de multe ICO sunt simple  inselatorii sau doar esecuri, este bine sa ne amintim ca exista proiecte reale in spatiul criptocurrency care furnizeaza servicii reale utilizatorilor reali. Doua exemple recente sunt Brave si Steemit, intamplator doua incercari diferite de a schimba functionarea modului de generare a continutului online.

Browserul Brave a trecut recent 5 milioane de descarcari pentru sistemul de operare Android si are acum peste 2.3 milioane de utilizatori activi lunar si peste 14.000 de editori verificati. Recent, a fost creat un milion de contuei in blocul Steem, care vede acum aproximativ 60.000 de conturi unice care tranzactioneaza in fiecare zi si peste 250.000 de vizitatori zilnici unici pentru site.