O alta companie japoneza care dezvolta echipamente de minerit Bitcoin 7nm.

minerit bitcoin

Pe langa GMO Internet, o alta companie japoneza lucreaza la producerea de echipamente de minerit 7nm. Triple-1 lucreaza la cipurile sale miniere de 7nm si asteapta sa lanseze echipamentul in noiembrie, la scurt timp dupa ce GMO se asteapta sa inceapa transportul minierelor sale de 7nm.

Dezvoltarea echipamentelor de minerit 7nm

Triple-1 Co. Ltd., o companie japoneza infiintata in noiembrie 2016 si cu sediul in Fukuoka, se angajeaza in dezvoltarea chip-ului ASIC si constructia fermei miniere de criptare. Compania a inceput sa caute sa dezvolte mining chips de 7nm in februarie anul trecut.

In aceasta saptamana, Triple-1 a confirmat ca a finalizat “placa de siliciu, cipul de esantioane, bordul esantionului si prototipul unitatii ASIC din mina [7nm]” Kamikaze “.”

Un reprezentant al companiei a declarat pentru news.Bitcoin.com, “am efectuat o verificare a functiei, precum si eficienta pe unitatea de esantioane si prototipuri”, adaugand ca “partenerul fundator al companiei este TSMC Co. Ltd. (Taiwan).“

Eficienta energetica a cipului Triple-1 7nm este listata la valoarea de 0,05W / GH, pe care compania o sustine, reducand consumul de energie cu cel putin 50% peste un cip conventional de 16nm.

Cipul Kamikaze are aceeasi dimensiune ca si cipurile conventionale, dar cu o densitate a circuitului de 5.2 ori mai mare, afirma compania, ceea ce sporeste performanta fiecarui cip la 300GH / s sau mai mult.

Takuya Yamaguchi, presedinte si CEO al Triple-1, a adaugat: “Desi capacitatea miniera este de peste patru ori cea a produselor conventionale, consumul de energie este de asteptat sa fie redus la jumatate din maximum”.

Program de livrare

Conform planului de dezvoltare al Triple-1, se preconizeaza ca unitatea miniera de 7nm va fi finalizata la sfarsitul lunii septembrie. Productia in masa a cipurilor Kamikaze este programata sa inceapa la jumatatea lunii octombrie cu unitatile miniere livrate pana la sfarsitul lunii noiembrie.

Yamaguchi a spus Sankei Shimbun:

„Planificam sa lansam esantioane in luna august si produse din productie in masa din octombrie, urmarind 10 milioane de jetoane pe luna in 2019.”

In luna iunie, GMO Internet a dezvaluit, de asemenea, cipurile de minerit si instalatiile de minerit de 7nm. Compania are acum doua modele ale minerilor sai de 7nm, B2 si B3. Ambele se asteapta sa fie livrate la sfarsitul lunii octombrie. Recent, news.Bitcoin.com a raportat, de asemenea, compania bursiera din Tokyo, care intentioneaza sa vanda instalatii de minerit 7nm sub marca proprie.