Milionarul Buffett inca neaga Bitcoin

2949

Bitcoin si cripto industria, in general, continua sa creasca. De la contracte futures, la ETF-uri pana la Bitcoin Bucket de la KFC, nu pare sa existe monede virtuale oprite. Cu toate acestea, cripta criptografica este inca neconvingatoare, chiar si dupa ce plafonul combinat al pietei a atins un profit de 800 miliarde de dolari doar saptamana trecuta.
Unul dintre cei mai cunoscuti naysayeri, Warren Buffett, se afla intr-o lista de experti care scapa rapid si care inca mai nega farmecul si viabilitatea potentiala a criptei celei mai faimoase din lume, Bitcoin.
in timpul unui interviu acordat CNBC in data de 10 ianuarie, Buffett si-a exprimat sentimentul clar:

“In termeni de criptocuritate, in general, pot spune cu certitudine ca vor ajunge la un sfarsit rau.”

El a adaugat:

“Cand se intampla sau cum sau altceva, nu stiu. Daca as putea cumpara o perioada de cinci ani pe fiecare criptocuritate, as fi bucuroasa sa o fac, dar niciodata n-as fi scazut nici un ban.”

Partenerul de afaceri al lui Buffett, Charlie Munger, impartaseste aceeasi viziune. in timpul aceluiasi interviu, cand a fost intrebat daca el, desi Bitcoin a fost un balon, el a declarat:

“Da, sigur si capital de risc, de asemenea. Exista intotdeauna bule care se vor sfarsi rau “.

De asemenea, nu este incantat de interesul crescand si de adoptarea industriei:

“Bitcoin si celelalte criptocuritate sunt si bule. [Investitorii] sunt excitati, deoarece lucrurile se intampla in prezent si suna vag modern. Dar nu sunt incantat. “

Buffett nu este, de asemenea, interesat de contractele Bitcoin, mentionand:

“Noi nu detinem nimic, nu suntem scurti, nu vom avea niciodata o pozitie in ele”.

Cu toate acestea, chiar daca Buffett este adamant ca Bitcoin va esua, el a recunoscut curios, de asemenea, ca nu stie nimic despre industrie:

“Intru in suficiente probleme cu lucruri despre care cred ca stiu ceva. De ce in lume ar trebui sa iau o pozitie lunga sau scurta in ceva despre care nu stiu nimic. “

Anterioara cripto-pesimistii au trebuit recent sa-si inghita mandria si sa recunoasca ca au gresit. in septembrie anul trecut, CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon, se refera infamibil la Bitcoin ca “o frauda”. El afirma acum ca “blocul este real”.

Puterile superioare de la Goldman Sachs au afirmat anterior ca:

“Ceva care se misca 20% [peste noapte] nu se simte ca o moneda. Este un vehicul pentru a comite fraude “.

Cu toate acestea, firma crede acum ca criptocuritatile sunt o “alternativa viabila” in tarile care se confrunta cu conflicte economice.