Investitorii chinezi continua sa obtina Bitcoin utilizand platforme OTC infloritoare

1018

Investitorii chinezi continua sa obtina Bitcoin utilizand platforme OTC infloritoare

Cu un an in urma, bancile centrale din China au speriat temporar comunitatea criptocurrency atunci cand au oprit operatiunile de schimburi de bursa. De atunci cele mai importante schimburi de active digitale pe continent s-au mutat in strainatate in regiunile mai prietenoase, insa cetatenii chinezi inca mai caștiga batai de cap daca Banca Populara Chineza ii place sau nu.

Cititorii chinezi continua sa ignore interdictia schimbului de bancnote

Anul trecut, Banca Populara Chineza a oprit schimburile interne de criptocuritate de la tranzactionarea cu legaturile cu statul legal, renminbi. Dupa luna de incertitudine, comerciantii chinezi au ieșit in strada și au achizitionat bancnote prin intermediul dealerilor OTC de pe piata valutara. Prima saptamana a lunii februarie arata un salt mic in volum, conform statisticilor Localbitcoins, dar saptamana urmatoare volumul tranzactiilor a crescut de patru ori. În urma acestui varf, saptamana dupa saptamana, pe tot parcursul anului, China a inregistrat volume comerciale voluminoase locale și niveluri tot mai mari. În plus, multe dintre schimburile continentale s-au mutat in zone precum Singapore, Hong Kong și Coreea de Sud, care ofera servicii OTC.

Surgenteaza volumul tranzactiilor OTC și 10-20% din activele digitale

Platformele de tranzactionare pe platforme OTC sunt oferite de companiile Huobi, OTCBTC și Okex, iar tranzactionarea este mai asemanatoare cu cea oferita de eBay decat tranzactionarea traditionala a criptocurrencyului. Potrivit unui raport recent, cumparatorii chinezi platesc cu metode precum Wechat Pay și Alipay. În plus, cumparatorii chinezi platesc o prima care este cu 10-20% mai mare decat media globala. De exemplu, pe 18 ianuarie, rapoartele au inregistrat un pret de aproximativ 11.730 dolari, insa pe platforma OTC a lui Huobi, un BTC a fost tranzactionat pentru 13.085 dolari. Alaturi de primele semnificative, comerciantii din alte zone ale lumii gasesc oportunitati de arbitraj care se ocupa de investitorii chinezi de criptare.
La fel ca schimburile interne in intreaga lume, platformele de tranzactionare cript-OTC din aceasta zona vad volumele intense. Platforma cu sediul in Taiwan, OTCBTC, sustine ca tranzactioneaza tranzactii in valoare de peste 100 milioane USD in primele cincizeci de zile ale companiei. Un vanzator de pe platforma Huobi a vazut “peste 10.000 de tranzactii bitcoin separate in ultima luna.”

Doar nu mentionati “BTC” in transferul bancar

Chiar daca investitorii chinezi gasesc modalitati de a cumpara criptocuritate fara schimburi pe continent, platformele OTC avertizeaza cumparatorii despre mentionarea terminologiei specifice in transferurile bancare.

“Cumparatorii ar trebui sa puna doar referinta ordinului in nota pentru transferul de bani – pentru a evita transferul dvs. de la intarzieri, va rugam sa nu mentionati BTC, bitcoin sau orice alte caractere legate de criptocurrencies,” Spune mesajul Huobi Pro clientilor pe platforma de tranzactionare Acordul Utilizatorului.