ICO Round-Up: Aproape 1 din 5 ICO ACUZATE de frauda

3725

Wall Street Journal acuza 18.7% din ICO de activitati frauduloase

frauda ico

Din cele 1.450 de oferte monetare initiale (ICO) examinate recent de Wall Street Journal (WSJ), 271 au fost considerate a fi expuse “steaguri rosii”, inclusiv “documente plagiarizate de investitori, promisiuni de returnari garantate si echipe eronate sau false”.

In mod colectiv, cele 271 de oferte de ICO semnate au fost estimate sa fi majorat cu mai mult de 1 miliard de USD de la investitori. Pana in prezent, investitorii au “revendicat pierderi de pana la 273 milioane dolari in aceste proiecte, in conformitate cu actiunile si actiunile de reglementare”.

Dintre ofertele semnate, 111 se presupune ca au “sectiuni intregi repetate cuvant cu cuvant din alte documente albe” – inclusiv “descrieri ale planurilor de marketing, aspecte de securitate si chiar caracteristici tehnice distincte, cum ar fi modul in care alti programatori pot interacționa cu baza lor de date. “

Analiza publicatiei a fost considerata ca cuprinzand “o revizuire a declaratiilor companiei si a inregistrarilor tranzactiilor online. WSJ a adaugat ca “unele companii continua sa acumuleze fonduri, in timp ce altele au inchis.”