Guvernul indian are in vedere adaugarea taxei retroactive pe Crypto Trading, Mining de 18% .

3498

Guvernul indian are in vedere adaugarea taxei retroactive pe Crypto Trading, Mining de 18% .

Guvernul Indiei se gandeste sa ia in considerare impunerea unui tip de impozit pe consum pe tranzactiile de criptare si chiar pe minerit. Partea cea mai grava a acestei propuneri este
ca aceasta poate fi, de asemenea, o masura retroactiva, solicitând plati pentru actiunile anterioare.

Taxa pentru vazarea de criptomonede

Consiliul Central Indian al Impozitelor Indirecte si Vamale lucreaza la o propunere de impunere a unui impozit de 18% asupra criptocuritatilor.

gst

 Propunerea va fi luata in considerare de catre Consiliul pentru Taxe pentru Bunuri si Servicii (GST) odata ce aceasta va fi finalizata, “oameni cu cunostinte directe”, a declarat pentru Bloomberg.

Conform propunerii: “Achizitionarea sau vânzarea de criptocursuri ar trebui considerata furnizare de bunuri, iar cele care faciliteaza tranzactii precum furnizarea, transferul, tocarea, contabilitatea, printre altele, vor fi tratate ca servicii; Valoarea unei criptocurrency poate fi determinata pe baza valorii tranzactiei in rupii sau a echivalentului oricarei valuta straina liber convertibila; in cazul in care cumparatorii si vânzatorii se afla in India, tranzactia ar fi tratata ca o livrare de software, iar locatia cumparatorului va fi locul de furnizare. Pentru transfer si vânzare, locatia persoanei inregistrate va fi locul de livrare. Cu toate acestea, pentru vânzarea catre persoane neinregistrate, locatia furnizorului ar fi considerata locul de livrare. Tranzactiile dincolo de teritoriul indian vor fi responsabile
de GST integrat si ar fi considerate import sau export de bunuri. IGST va fi perceput pentru livrarile transfrontaliere. ”

In plus, in conformitate cu propunerea, mineritul va fi clasificat ca o prestare de servicii, iar minerii indieni vor trebui sa plateasca taxe pe orice taxe si recompense pe care le fac. in plus, schimburile de criptocurente, furnizorii de portofel si unii mineri (cei care fac peste Rs 20 lakh) vor trebui sa se inregistreze sub GST.

Taxa retroactiva

GST India a intrat in vigoare la 1 iulie 2017, inlocuind multe taxe indirecte anterioare percepute de guvernele centrale si de stat ca masura de simplificare a codului fiscal. Guvernul indian considera acum ca taxa de criptare va fi aplicata retroactiv de la inceputul sistemului GST, potrivit acelorasi surse anonime citate mai sus. intelesul este ca oamenii vor trebui sa plateasca pentru actiunile pe care le-au luat cu circa un an inainte de noua politica, presupunând ca va fi decisa in câteva luni.

Daca aceasta propunere fiscala va fi acceptata, aspectul retroactiv al acesteia este cel mai probabil sa fie contestat de catre comercianti si schimburi in instante. Companiile indiene de criptare au trebuit deja sa se adreseze tribunalelor in ceea ce priveste interdictia bancilor de a se ocupa de acestea, lucru care este acum tratat de instanta suprema a tarii.

Este intr-adevar posibila o taxa retroactiva asupra criptocuritatilor? impartasiti-va gândurile in sectiunea de comentarii de mai jos.