Criptocurrency este proprietatea in Rusia, confirma ministrul Justitiei

2863

Criptocurrency este proprietatea in Rusia, confirma ministrul Justitiei

Ministerul rus al Justitiei a luat parte la ceea ce pare a fi o dezbatere plina de viata cu privire la situatia criptocuritatilor care sunt inca nereglementate in tara. Un caz de faliment care implica o cantitate modica de batai de cap a dus la discutii in cercurile juridice rusesti. Unii spun ca o criptare nu este altceva decat “un set de personaje”. Altii, inclusiv ministrul justitiei, sunt categorici – criptarea nu poate fi altceva decat proprietatea.

Ministrul rus al justitiei ia parte intr-un argument legal

Criptocurrencyul se incadreaza in categoria legala a “alte proprietati”, a declarat ministrul rus al Justitiei, Alexander Konovalov, saptamana aceasta. Cu doua proiecte de legi pe aceasta tema inca in curs de desfasurare in Duma de Stat, el a mentionat, de asemenea, ca monedele digitale nu ar trebui considerate bani electronici, cel putin in aceasta etapa.
Un caz de faliment care implica o exploatatie de batai de captivant a agitat recent comunitatea juridica ruseasca, care a fost provocata sa ofere un raspuns provizoriu la intrebarea cu privire la situatia criptocuritatilor. In lipsa unor definitii ferme in legislatia actuala, aceasta intrebare imparte expertii juridici rusi in doua tabere. Pe de o parte sunt cei care cred ca cripto-capitalurile au o valoare reala, pe de alta parte – colegii lor care nu cred, daca legea nu o spune explicit.
bitcoin rusia
Potrivit lui Konovalov, departamentul sau a adoptat o “opinie consolidata” cu privire la natura juridica a criptocuritaților si susține ideea ca acestea ar trebui definite drept proprietate. “Daca banii digitali nu sunt proprietatea, furtul sau nu ar fi considerat infracțiune penala, deoarece nu ar exista obiect al crimei”, a avertizat el.
“Daca se vor dezvolta criptocuritate, va fi necesara o reglementare suplimentara. Scopul principal este sa ne asiguram ca toate acestea nu vor deveni piramide financiare “, a adaugat Konovalov, citat de Prime. El este convins ca Rusia ar trebui sa introduca reglementari rigide de criptografie, dar recunoaste, de asemenea, ca fenomenul este ea insasi o “manifestare a dorinței poporului de a scapa de dependența totala”.

Intrebarea va fi raspunsa de Duma in curand

Comentariile ministrului Konovalov au adaugat la dezbaterea in curs de desfasurare intre experti si oficialii de la Moscova cu privire la posibilitatea de a considera criptocurrency proprietate in conformitate cu legislatia rusa actuala. Discutiile au fost determinate de o depunere a falimentului din octombrie anul trecut. În cursul procedurii de arbitraj, debitorul a protestat impotriva solicitarii mandatarului de a include fondurile criptografice, mai putin de 0,2 bitcoin (BTC), in proprietatea sa de faliment.
Potrivit reprezentantului sau legal, o astfel de miscare este imposibila, deoarece termenul “criptocurrency” nu este mentionat deloc in Codul civil al Rusiei. Curtea de Arbitraj de la Moscova a acceptat aceasta pozitie. “Se poate trage concluzia ca criptarea este un anumit set de simboluri / caractere continute intr-un sistem informatic. Nu poate fi un obiect al drepturilor civile “, a spus acesta.