Coreea de Sud incheie tranzactia anonima cu Cryptocurrency Trading

1834

Coreea de Sud incheie tranzactia anonima cu Cryptocurrency Trading

Noul sistem de cont de cripocuritate din Coreea de Sud a intrat in vigoare astazi la nivel national, incheindu-se practica curenta care permitea tranzactionarea anonima a criptocuritatilor. Comerciantii trebuie sa deschida conturi in nume real la aceleasi banci ca si schimburile lor pentru a depune bani la criptocuritate comerciale.

Sistemul de nume real este implementat

Coreea de Sud incepe transformarea conturilor existente de criptare a conturilor virtuale in conturi de nume de astazi, conform mandatului guvernului.
Punerea in aplicare a acestui nou sistem de cont duce in sfârsit la “utilizarea conturilor bancare anonime in tranzactii pentru a impiedica utilizarea monedelor virtuale pentru spalarea banilor si alte activitati ilegale”, a declarat Yonhap.
Șase banci importante din tara participa la acest nou sistem pâna acum: Shinhan Bank, Banca Nonghyup, Banca Industriala din Coreea, Kookmin Bank, Hana Bank si Gwangju Bank. Emisiunea de stiri a elaborat:

Deschiderea conturilor de criptare a fost interzisa de câteva saptamâni, in timp ce bancile au instalat sistemul, ceea ce asigura numai conturi bancare in nume real si conturi de potrivire la schimburile de criptocurente pentru depozite si retrageri.

“Strainii si investitorii minori sunt interzisi sa deschida conturi de criptare in Coreea de Sud”, se arata in publicatie, adaugând ca “Noul sistem necesita, de asemenea, schimburi de criptocurente pentru a impartasi datele tranzactiilor utilizatorilor cu bancile.” Comerciantii cu conturi virtuale existente vor fi amendati daca sa pastreze banii in conturile lor existente.

Afacerea este obisnuita pentru banci
“Piata a prognozat ca vor exista multe cereri pentru deschiderea de noi conturi dupa introducerea sistemului real-name”, a scris Maekyung. Cu toate acestea, in prima zi de introducere a sistemului de nume real, magazinul de stiri a remarcat ca bancile nu vad prea multe modificari fata de anul precedent, adaugând ca unii clienti ar fi putut deschide conturi online.
Un oficial IBK a declarat publicatiei ca “nu exista o mare diferenta” in numarul clientilor care deschid conturi la banca.
Un reporter Chosun a vizitat câteva banci si nu a gasit trafic neobisnuit. La o sucursala a bancii Shinhan, a existat un “ghid al clientului” cu definitii ale termenilor cripto-legati. Acesta include, de asemenea, o orientare anti-spalare a banilor.

Verificarea numelui real
Coreea de afaceri explica faptul ca “Verificarea reala a numelui este posibila numai daca exista un cont despre numele persoanei de la banca pe care o utilizeaza compania comerciala in valuta virtuala”.
Pentru a deschide un nou cont bancar pentru tranzactionarea criptocuritatilor, clientii “trebuie sa trimita documente bancii … cum ar fi salarii, facturi de utilitate, plati prin carduri de credit”, se face stiri detaliate.
Bithumb tranzactioneaza cu Nonghyup Bank si Shinhan Bank, Upbit cu Banca Industriala Coreea (IBK), Coinone cu Nonghyup Bank si Korbit cu Bank Shinhan. “Privind la numarul de conturi virtuale care fac obiectul conversiei sistemului real, IBK are 570.000, Nonghyup Bank 1 milion, si Shinhan Bank 140.000,” a raportat Hankyung.

Schimburile mai mici ar putea suferi
Se asteapta ca schimburile de criptograme mici si mijlocii sa sufere din conversia in sistemul real-name, raportul mass-media local, citând ca bancile sunt reticente in a emite conturi noi pentru acestea si ca nu mai pot folosi conturile corporative existente.
Asociatia coreeana de blocuri a aratat ca 10 companii din cei 25 de membri ai sai de schimb cripto utilizeaza conturi corporative in locul conturilor virtuale. Acestea includ Coinnest, Gopax, Coinlink si Eyalabs, a raportat Maekyung. Publicatia a citat asociatia, explicând: “Schimburile care nu au fost acordate conturi virtuale au cazut in zona neagra a reglementarii.”