Bitcoin in functie de Gartman – tranzactionarea de $ 5k se face pe carduri

2010

Bitcoin in functie de Gartman – tranzactionarea de $ 5k se face pe carduri

Chiar daca Bitcoin si industria criptografica, in general, au facut pasi pozitivi spre integrarea mainstream, vor avea intotdeauna critici. Realizarile, cum ar fi cresterea masiva si adoptarea de catre institutiile financiare majore, par sa nu faca nimic pentru a linisti spiritele cu bule si cripto-cinicii.
CNBC, care pare sa fi luat o pozitie extrem de agresiva impotriva lui Bitcoin, sa asezat recent impreuna cu Dennis Gartman, fostul comerciant de pe Wall Street si creatorul Scrisorii Gartman, si a spus:

“Sunt foarte increzator pe Bitcoin, cred ca este una dintre cele mai prostesti idei pe care le-am auzit de multa vreme”.

In plus, a adaugat ca a fost doar:

“Un fel de activ care nu are o valoare reala a activelor in spatele acestuia”.

Din acest motiv, a explicat:

“Nu o voi schimba. Nu voi fi mult timp de asta. Nu voi lipsi de ea.

Gartman crede, de asemenea, ca cea mai populara moneda digitala din lume va tranzactiona sub 5 000 $. Aceasta ar fi o scadere drastica, deoarece a atins maxime de 20.000 de dolari luna trecuta si se tranzactioneaza la putin sub $ 14k la momentul redactarii acestui articol.
Beneficiile si avantajele evidente asociate cu monedele digitale descentralizate au transformat fluxul in industria financiara, transformand Bitcoin dintr-un avantaj incremenit in dubiu intr-un activ financiar extrem de ravnit.
Cu toate acestea, institutiile bine stabilite, care sunt probabil stabilite in caile lor, sunt inca rezistente la natura dezordonata a lui Bitcoin. Acest lucru s-ar putea schimba totusi. Criticii criticilor critici precum Goldman Sachs si chiar JPMorgan Chase pareau ca au inghitit o bucata sanatoasa de placinta umila, deoarece si ei vad potentialul industriei.
Sunt totusi cativa pesimisti, si nu numai companii. Guvernele din anumite tari sunt, de asemenea, impotriva lui Bitcoin si vad de fapt intreaga cripto-revolutie ca fiind doar o nebunie care va sufla in cele din urma. Autoritatile indiene s-au referit chiar la criptocuritate ca “scheme ponzi”.
Tari precum China si Rusia si-au asumat o pozitie ferma fata de industrie, cele dintai interzicand chiar ICO-urile si schimburile. Alte tari, cum ar fi Coreea de Sud, au dezvoltat, de asemenea, reguli si procese pentru tranzactionarea in moneda digitala, comunitatea cripto din tara vazand-o drept pas in directia adoptarii principale. Schimburi, cum ar fi Bithumb, chiar cred ca aceste reglementari vor deschide piata criptografica noilor investitori.
Chiar daca Gartman poate crede ca Bitcoin este pe cale de iesire, alti investitori veterani, cum ar fi Michael Novogratz, considera ca singura cale este sus. Acesta din urma a prezis ca moneda ar putea chiar sa tranzactioneze pana la 50.000 de dolari pana la sfarsitul acestui an.