Incompatibilitatea retelei a fost discutata dupa ce Bitcoin ABC lanseaza ultima versiune

stiri bitcoin
Stiri despre Bitcoin

Pe 20 august 2018, administratorii celui mai utilizat client nod complet BCH au anuntat lansarea versiunii Bitcoin ABC 0.18.0. Versiunea de lansare urmeaza anuntul recent al firmei Nchain, care a dezvaluit recent lansarea unui client numit Bitcoin SV, dar cu caracteristici complet diferite de upgrade.

Bitcoin ABC Developers lanseaza versiunea 0.18.0 cu modificari de consens

Chiar daca Bitcoin ABC a intârziat livrarea, dezvoltatorii au lansat exact ceea ce au descris initial in foaia de parcurs a echipei de dezvoltare cinci zile mai târziu pe 20 august. Miercuri, 8 august, programatorii ABC au dezvaluit o lista de schimbari de consens pe care au planificat sa le adauge la versiunea 18 codebase. Dupa anunt, seful de stiinta al firmei de Nchain, Craig Wright, a denuntat dezvoltatorii de clienti pentru adaugarea lui OP_CHECKDATASIGVERIFY (CDSV) si a spus ca schimbarea nu va avea loc niciodata.

Inainte de 16 august, Nchain a dezvaluit comunitatii ca compania lanseaza un alt client Bitcoin Cash numit “Bitcoin SV”. Se spune ca clientul se bazeaza pe codul de baza Bitcoin ABC v0.17.2, dar contine si trei consensuri complet diferite, schimbari mari in comparatie cu dezvoltatorii ABC.

Acum versiunea 18 ABC client este aici si contine urmatoarele modificari de consens pentru luna noiembrie a acestui an dupa cum urmeaza:

Un nou opcode numit OP_CHECKDATASIG care imbunatateste limbajul de scripting BCH pentru a permite validarea mesajelor din afara blockchainului. Acest lucru va permite utilizari, cum ar fi oracole si contracte atomice in lant.
Introducerea ordinelor de tranzactionare autorizata. Acesta este un bloc tehnic care pune bazele unor imbunatatiri masive de scalare in viitor.
Mai multe solutii tehnice minore si imbunatatiri.
Dezvoltatorii detaliaza ca toti utilizatorii Bitcoin ABC ar trebui sa treaca la versiunea 18 cât mai curând posibil pentru actualizarea din 15 noiembrie.

“Scopul nostru este sa lucram in interesul celor care mineaza, investitori si utilizatori ai Bitcoin Cash si sa colaboram si sa coordonam cu alte echipe si proiecte in ecosistemul Bitcoin Cash”, explica dezvoltatorii ABC. “Bitcoin ABC 0.18.0 a iesit din acest proces de colaborare – implementeaza functii de actualizare a retelei dezvoltate cu contributie si colaborare din mai multe grupuri diferite”.

Este un pas important in procesul progresului tehnic atent si in crestere pentru a imbunatati utilitatea Bitcoin Cash si a permite o scalare masiva pe chain.

Comunitatea BCH va vedea doi clienti incompatibili luna urmatoare?

In urma lansarii, comunitatea Bitcoin Cash, desigur, a inceput sa discute despre ultima editie a versiunii si despre modul in care va fi diferita de Bitcoin SV. Creatorul retelei sociale Yours.org, Ryan X Charles, a spus câteva cuvinte celor care il urmaresc:

ABC avanseaza cu modificari grele ale coarnelor (CO, DSV) incompatibile cu planul dur al Nchain si Coingeek (limita de 128 MB). S-ar putea sa ajungem la rularea mai multor noduri si la intreruperea platilor daca nodurile nu sunt de acord. Ce vor face BU, XT si altii?

Dupa declaratia lui Ryan X Charles, o buna parte a comunitatii a argumentat ferm despre fiecare parte a dezbaterii. Unii sustinatori ai BCH s-au alaturat modificarilor consensului propuse de ABC; unele insotite de conceptul Bitchain SV al lui Nchain si Coingeek si caracteristici de upgrade. Cea mai mare parte a multimii BCH a explicat ca va astepta ca minerii precum Bitmain si Viabtc sa vorbeasca despre noul cod ABC si despre opozitia fata de schimbari.

Clientul Bitcoin ABC este in contradictie cu clientul propus de Nchain, Bitcoin SV. in prezent, Bitcoin SV este utilizat de 65% din retea.
Calvin Ayre de la Coingeek spune ca Hash va “sprijini doar Bitcoin SV”, iar Craig Wright, de la Nchain, spune ca “nu exista compromisuri”.

In urma anuntului fondatorul bazinului minier al Coingeek, Calvin Ayre explica faptul ca rata hash va fi indicata la Bitcoin SV când acesta va fi lansat. “Hashul meu va sprijini doar viziunea lui Satoshi”, subliniaza Ayre pe 20 august. Craig Wright a avut, de asemenea, câteva lucruri de spus pe Twitter despre versiunea 18 ABC si a raspuns unui individ caruia i-a placut ideea unui compromis sugerat la inceputul acestei saptamâni de catre seful de stiinta al lui Bitcoin Unlimited, Peter Rizun. “Sa facem compromis pentru furca din noiembrie pentru BCH: – Adaugati opcodurile lui Nchain (daca este gata) – Adaugati OP_CHECKDATASIGVERIFY – Mentineti ordinele lexicale – tineti-va pe OP_GROUP”, explica Rizun pe Twitter. Implementati BIP101 fara capac (o solutie permanenta in loc de forfecare la 128 MB) Cu toate acestea, Wright nu este de acord cu ideea unui compromis. “Nu, Bitcoin este totul despre competitie – este vorba de bani stabili”, raspunde Wright la idee. “Este proiectat pentru a opri schimbarea – Pentru a stabili protocolul in STONE – Compromite ceea ce a cerut Chamberlain in 1938 si, din fericire, Churchill a avut putere sa reziste”.

Inainte de lansarea Versiunii 18, fondatorul Viabtc vorbeste, dar multi suporteri asteapta acum urmatoarea miscare inainte de lansarea noii baze de date a ABC, cu caracteristici suplimentare de imbunatatire, fondatorul si CEO-ul Viabtc si Coinex, Haipo Yang si-au exprimat opinia fata de cresterea marimii blockchainului. Fondatorul Viabtc crede ca un DDOS ar putea ameninta lantul BCH daca dezvoltatorii nu sunt atenti. “Bitcoin Cash va mari dimensiunea blocului la fel de mare ca atunci când este necesar – dar cred ca este bine ca Bitcoin Cash sa fie anti-DDOS pentru a pastra dimensiunea blocului la o limita rezonabila – cred ca fiecare afacere serioasa pe industria blocurilor a a avut o experienta foarte proasta cu DDOS “, explica Haipo Ya cu o zi inainte de lansarea codului.

Fanii Bitcoin Cash asteapta acum urmatoarea miscare.

In ansamblu, discutia privind actualizarea protocolului Bitcoin Cash va continua, in special cu cele doua parti, intr-un astfel de dezacord privind schimbarile de consens. Asa cum am mentionat in ultimul nostru raport despre aceasta discutie, am vorbit cu dezvoltatorul Bitcoin XT, Tom Harding, care a explicat lui newcoBitcoin.com ca XT va urma decizia majoritatii hash. Mai târziu, in aceasta saptamâna, Bitcoin Unlimited a lansat cea mai recenta versiune, dar a detaliat ca schimbarile de upgrade din noiembrie nu vor fi adaugate decât mai târziu. Sustinatorii Bitcoin Cash vor astepta acum sa vada daca BCH Miners vorbeste in mod public si detaliaza opiniile lor in mod public. in plus, majoritatea oamenilor cunosc rândul lui Nchain, acum pentru a furniza un client de nod care este foarte activ, deoarece Bitcoin ABC este utilizat de peste 65% din reteaua BCH.