Banca Centrala din Thai apara monedele crypto

Banca centrala Thailanda

In cazul in care un actor a fost implicat intr-un proces de criptare in Thailanda, banca centrala a acesteia a clarificat ca frauda nu este legata de tranzactionarea prin criptografie, ci de o utilizare generala gresita a banilor. Thailanda a legalizat recent sapte cryptocurente, a autorizat sapte firme criptografice, iar Banca Thailandei are filialele bancilor comerciale cu iluminare verde pentru activitatile de criptare.
Clarificarea din partea Bancii Thailandei

Actualul caz de frauda, care implica peste 5.564 de persoane, a primit o atentie sporita in mass-media din Thailanda. Este vorba despre un actor si model de bine-cunoscut, Jiratpisit Jaravijit, cunoscut si sub numele de “Boom”. Agentia de stiri din Thailanda a raportat, la 20 august, ca guvernatorul Bancii din Thailanda, domnul Veerathai Santiprabhob, a clarificat ca acest caz de frauda nu se refera la cripto-tranzactionarea. El a subliniat ca, din câte stie, schema nu era dependenta de utilizarea criptocurentelorr. El a subliniat ca in acest caz: Banii sunt folositi pentru un scop gresit. Nu este o frauda care a avut loc in timpul tranzactionarii criptografice. Dl. Veerathai a continuat sa avertizeze investitorii ca cripto-investirea este riscanta din cauza volatilitatii preturilor, reamintindu-le ca ar trebui sa inteleaga riscurile si sa investeasca doar ceea ce isi pot permite sa piarda.

Evolutia ulterioara a cazului

Acest caz implica un bitcoiner finlandez, iar partenerul sau este inselat sa investeasca in actiuni frauduloase, inclusiv jetoane numite monede dragon, asa cum au fost raportate de catre news.Bitcoin.com anterior.
Potrivit presei locale, Divizia de Suprimare a Criminalitatii din cadrul politiei thailandeze (CSD) a retinutt joi opt suspecti pentru inselaciune. Ei erau Boom, membri ai familiei sale, doi oameni de afaceri si un fost soldat, detaliata in Bangkok Post.

Publicatia a raportat, de asemenea, ca “un investitor” de balene “la Bursa de Valori din Thailanda (SET) si personalul a pâna la trei banci thailandeze sunt suspectati de a fi complice” in frauda. Au fost numite trei dintre cele mai mari banci din tara – Bangkok Bank, Siam Commercial Bank si Kasikornbank. “Toate tranzactiile manipulate implicând o parte din banii inselaciti”, publicatia a notat si a citat politia explicând:

Politia a declarat ca mai multi angajati ai bancilor nu au raportat transferuri de bani de 2 milioane baht [~ 61.040 USD] sau mai mari, o incalcare grava a regulilor bancare. Personalul trebuie sa informeze Biroul impotriva spalarii banilor (Amlo) atunci când sumele acestei valori schimba mâinile.

Banca centrala thailandeza apara monedele crypto.Thailanda a adoptat recent regulamentele sale de criptocuritate. Principalul autoritate de reglementare a criptei din tara respectiva, Comisia pentru Valorile Mobiliare din Thailanda (SEC), a autorizat sapte firme de cripto, dintre care cinci sunt cripto-burse, sa opereze in mod legal in tara. De asemenea, autoritatea de reglementare examineaza alte aplicatii. Cele sapte criptocuritate care pot fi tranzactionate legal pentru Thai baht sunt BTC, ETH, BCH, ETC, LTC, XRP si XLM.

In plus, SEC a aratat ca aproximativ 50 de proiecte initiale de lansare a monedelor (ICO) incearca sa lanseze, cinci portaluri ICO intentioneaza sa se deschida pentru afaceri, iar 20 de schimburi criptografice au solicitat o licenta. intre timp, banca din Thailanda are filialele luminate in verde ale bancilor comerciale pentru a se angaja in activitati de criptare.